Reménységünk Jézus Krisztus

Reménységünk Jézus Krisztus

Felkelsz. Összekészülődsz. Elmész dolgozni. Bámulod a képernyőt. Hazajössz. Bámulod a képernyőt. Lefekszel aludni. Eszel, hogy élj, élsz, hogy dolgozhass, dolgozol, hogy ehess. Találkozol a barátaiddal, de már nincs miről igazából beszélni. Eléred a kitűzött céljaid, de csak rövid ideig érzel elégedettséget. És akkor megkérdezed magadtól: Mi értelme ennek az egésznek?


Az ember életének semmi értelme, ha nem szól többről, mint erről a világról. Ha nem lát túl ezen a nyolcvan éven és ezen a haldokló testen amiben lakunk, nincs olyan filozófia vagy álom ami értelmet adhat neki. Sem a barátságok, család vagy a karrier nem fogja túlélni az idő pusztítását. Nincs semmi maradandó ezen a bolygón, csak Te! Nem egy okos főemlős vagy, sem egy biokémiai reakció. Te ember vagy, halandó testben halhatatlan lélek.

Arra lettél alkotva, hogy szeress, és szeretve legyél. Isten álmodott meg téged, hogy Ő szerethessen minket, és mi pedig Őt, de valami elromlott.  Szabad akaratot kaptunk hogy szeressünk, de ehelyett elsétáltunk Istentől. Az ember kapcsolata Istennel megszakadt, amikor az ember úgy döntött, nincs szüksége Istenre. Elvágtuk ezt a kapcsolatot évezredekkel ezelőtt, és azóta, mint egy telefon töltő nélkül, egy virág víz nélkül, haldoklunk, és örökségünk a halál. A bűn, Isten rednje elleni lázadásunk fizetsége a testünk halála, és lelkünk halott állapota, az Istentől való elszakadottság állapota.

A kapcsolat megszakadt, de Isten szeretete változatlan maradt. Kétezer éve pedig úgy döntött, hogy a legmegrendítőbb és legbotrányosabb módon megmutatja, hogy szereti az ember: Úgy döntött, hogy vállalja helyette a halált, hogy az embernek lehessen élete. Jézus Krisztus volt a teste zárt Isten, aki elérhető lett, hogy elérjen minket, és halandó, hogy meghalhasson helyettünk. Nem a cselekedeteink, sem a vallásunk, sem teljesítményünk nem állítja helyre a kapcsolatunkat Istennel. Egyedül az képes erre, ha elfogadjuk Jézus felajánlását, hogy kifizesse helyettünk a bűn árát.

 

Ma is lehet Istennel kapcsolatod. Most is dönthetsz úgy, hogy szeretnéd azt az életet, amit Isten szánt neked, és csak rajtad áll, hogy belevágsz-e életed legnagyobb kaladjába!

“Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.” (Biblia, János evangéliuma 14. rész 6. vers)